Så slappnar män av under vintern – och det har faktiskt en positiv effekt på deras hälsa

by Karl Edqvist

Män slappnar ofta av under vintern och det har faktiskt en positiv effekt på deras hälsa. Det är inte bara kvinnor som behöver ta hand om sig själva, män behöver också unna sig lite tid för att koppla av. Det finns massor av saker som män kan göra för att slappna av, men det finns några aktiviteter som är bättre än andra.

6 mysiga aktiviteter du kan göra inne i vinter

  • En av de mysigaste aktiviteterna du kan göra inne i vinter är att tända ett par levande ljus och slå på någon mysig musik.
  • Sätt dig sedan bekvämt tillrätta med en kopp kaffe eller te, och njut av den sköna stämningen.
  • En annan mysig aktivitet du kan göra inne i vinter är att ta en skön bubbelbad. Ligg bekvämt tillbaka i badkaret, slappna av och njut av den varma vattenmassan som omger dig. Efteråt känner man sig alltid skönare och piggare, och det är dessutom en perfekt möjlighet att få lite tid för sig själv.
  • Läs den där boken som du köpte för ett tag sen men aldrig kom dig för att börja på, eller köp en tidning och lägg dig bekvämt i soffan och läs.
  • Koppla av och koppla bort med onlinespel, du kan hitta och jämföra olika online casino bonus för att hitta något som passar dig.
  • Meditera med ljus tända i mörkret.

Är det vanligt att män blir deprimerade under vintern?

Det är mycket vanligare för män att bli deprimerade under vintern än för kvinnor. Detta beror på flera olika faktorer, bland annat på det faktum att män har en tendens att ha lägre nivåer av serotonin i hjärnan. Serotonin är ett neurotransmittor som spelar en viktig roll i humöret, och låga nivåer av serotonin kan leda till depression. Män har också en tendens att drabbas av säsongsbunden affektiv störning (SAD), som innebär att man upplever depressiva symptom under vinterhalvåret. Årstidsrelaterad depression är mycket vanligare i norra delarna av världen, där dagarna är kortare och solen skiner mindre. Andra orsaker till depression under vintern kan vara stress på jobbet, familjeproblem eller ensamhet.

Varför är det bra för män att slappa av i vinter?

Det är bra för män att slappa av i vinter eftersom det är en tid på året då de flesta av oss inte har så mycket fritid. Vi jobbar hårt under veckorna, och när vi väl får ledigt är det ofta bara för att göra något som vi måste göra, som att städa eller tvätta. I vinter kan man ta det lugnt, läsa en bok eller titta på film, och bara njuta av den stillhet och ro som finns i vintern. Det är också en bra tid på året att umgås med familjen och vännerna, eftersom alla har lite mer tid på sig. Sommaren är ofta hektiskare, med semesterresor och aktiviteter, så det är skönt att kunna slappna av i vinter.

Vilka steg kan män ta för att slappna av i vinter?

Det finns flera steg som män kan ta för att slappna av i vinter. För det första är det viktigt att hitta en aktivitet som man njuter av och som gör att man känner sig avslappnad. Det kan vara allt från att gå på spa till att läsa en bok eller lyssna på lugn musik. Det är också viktigt att se till att ha en bra balans mellan aktiviteter och vila, så man inte blir trött och orkeslös. Man bör också undvika stressiga situationer så mycket som möjligt, och ta hand om sig själv genom att äta hälsosamt och motionera regelbundet.

Hur man tar itu med stress i vinter

Det finns många sätt att ta itu med stress i vinter. Man kan gå ut och promenera, träna eller bara slappa inne och läsa en bok. Man kan även ta det lugnt och stanna inne, titta på film eller lyssna på musik. Det viktigaste är att hitta något som passar just dig, och som gör att du känner dig avslappnad. Om du upplever mycket stress i vinter, kan det vara bra att prata med någon om detta, för att få råd och stöd.

Annars är det bra att bara ta vara på mörkret och det allmänt lugnare tempot för att varva ner mer, och ta mer tid för sig själv, på ett sätt som man ofta åsidosätter på sommaren då man har så mycket planer och mycket inplanerat. Vinertmånadernas kalender är oftast mindre fulla, och det är något vi bör ta vara på och lägga de luckorna på egentid och egenvård, så att vi kan ladda batterierna.

 

Under vintern är det lätt att man känner sig stressad och trött. Då är det skönt att slappna av, och det är faktiskt bra för hälsan! Män slappnar oftare av under vintern, och det har en positiv effekt på deras hälsa. Så ta dig tid att slappna av i vinter!

You may also like