Ann Lise-Lotte Fredriksson

by Karl Edqvist

På 1970- och 1980-talen var Anna-Frid Lyngstad medlem i den världsberömda popgruppen ABBA. Tillsammans med Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och sin tidigare make Benny Andersson så skapar de under några intensiva år, bland popmusikens största hitar.

Tyvärr var ABBA-fridas uppväxt inte helt lätt och hennes liv har kantats av flera sorgliga tragedier. En av de främsta är förlusten över hennes dotter, tillika förstfödda barn, Ann Lise-Lotte Fredriksson.

Olyckan – Ann Lise-Lotte Fredriksson

1998 dör Lyngstads dotter Ann Lise-Lotte Casper (född Fredriksson), i en svår bilolycka. Olyckan sker i Livonia, New York i USA och Ann Lise-Lotte dör av de svåra skador som olyckan orsakar.

Hon efterlämnar sig en djupt sorgsen och chockad mamma. Men därutöver även sin son och sin man Charles Geritt Casper.

Anne Lise-Lotte är 30 år gammal när olyckan sker strax före hennes 31-årsdag.

En musikalisk son

Sonen Jonathan Casper är endast 9 år gammal när hans mamma dör så det var naturligtvis en stor chock för alla i familjen. Som vuxen är Jonathan Casper numera en känd musiker, låtskrivare och sångare, och även tidigare medlem av bandet Beyond This Day.

Han har en god relation med sin mormor Anna-Frid Lyngstad.

En märklig parallell som är svår att inte lägga märke till är hur både ABBA-Frida själv och hennes barnbarn, förlorar sin mammor tidigt i livet.

 

You may also like