Bloggbevakning – Vad hände?

by Karl Edqvist

Denna elektroniska dagbok drivs av Camilla Gervide och hon skriver främst om andra sociala medieprofiler. Några av dem som nämnts i bloggen är Isabella Löwengrip (känd som Blondinbella), Anna Book, Hanna Persson och Julia Franzen.

Hos bloggbevakning kan man bland annat ta del av allt från inlägg på Instagram från olika sociala medieprofiler, till deras blogginlägg. Dessa återges, utvärderas och till och med kritiseras av Camilla, vilket inte alltid uppskattas av de ordinarie skribenterna för dessa plattformar.

Det är ofta Camilla och bloggbevakning är i blåsväder eftersom den ärlighet som uppstår inte alltid tas emot positivt. Bloggbevaknings uppgift är dock att ge en onyanserad sida av sociala medier och dess profiler.

Återkommande profiler är bland annat Löwengrip

Bloggbevakning har skrivit en del om Isabella Löwengrip. Blondinbella bloggbevakning är vanligt förekommande och senaste nyheten är att hon sålt film och tv-rättigheterna för sin senast utgivna bok ”ISABELLA!” Bloggbevakning frågar sina läsare om de tror att det kommer att bli en bra film, om de kommer att titta på filmen, om Löwengrip kommer att nämna en viss ex-pojkvän som det blivit skriverier om, och så vidare.

Camilla har också skrivit en del om de olika val Löwengrip gjort genom livet och vad detta resulterat i. Detta sammanfattas sedan ett visst antal frågor kastas ut till läsarna.

Det skrivs också om My Martens

Bloggbevakning har också delat inlägg från Instagram från den sociala medieprofilen My Martens, som du bland annat sett i tv-programmet ”Ensam mamma söker” som sändes på Tv3 för några år sedan. Camilla återberättar vad My Martens varit med om på sistone och det verkar röra sig om allvarliga saker så som cancer. Detta återberättas på ett mycket respektfullt sätt där ng Bloggbevakning skriver ”fortsatt krya på dig till My!”. En annan social medieprofil som nämns i Camillas blogg är Jannike ”Bisse” Nordström, Hanapee, Anis Don Demina och Antonija Mandir. Gemensamt för dessa är att de har stora profiler på sociala medieplattformar vilket gör att de har också många följare och stor räckvidd i Sverige men även i utlandet.

Bloggbevakning på Flashback

Camilla förekommer i diskussioner på Flashback och om henne skrivs både goda grejer men också negativa saker. Förutom detta ses hon även hos Stoppa pressarna, där hon verkar vara en samarbetspartner och de hänvisar många gånger till Camillas blogg. Som alltid gäller det att vara källkritisk när olika källor besöks och framförallt bloggsidor som kritiserar andra kreatörer.

You may also like