Marie-Louise Werklund

by Karl Edqvist

Den svenska skådespelaren vid namn Marie-Louise Werklund föddes i Malmö, Skåne år 1944. Hon har medverkat i filmerna Skärp dig älskning och Konfrontationen vilket är de verken som hon är mest känd för. Marie-Louise Werklund spelade en husockupant i filmen Konfrontationen som har ett politiskt budskap som handlar om den lilla människan. Den andra filmen, skärp dig älskning, spelar hon en sjuksyster och temat i filmen är en relationskomedi.

Om Marie-Louise Werklund

I många år var Marie-Louise sambo och efter ett tag även gift med Nils Hallberg. Nils var en betydligt mer aktiv skådespelare och medverkade i runt 100 olika filmer av svensk produktion. Han var även 23 år äldre än Marie-Louise vilket är en ganska stor åldersskillnad. De fick barn tillsammans, sonen Mårten Hallberg. Han föddes 1984 och är numera en journalist samt komiker. Han är bland annat på turné för sin ståuppkomedi. Marie-Louise är därför den minst scenvana i familjen.

Däremot i vardagen är Marie-Louise scenvan då hon inte bara är skådespelare utan jobbar även som lärare. Detta gör att hon är bekväm med att prata inför folk och att ha uppmärksamhet. Hon gick sin lärarutbildning på Lärarhögskolan i Göteborg och har varit anställd av bland annat Stockholm Stad.

You may also like