Nordic Wellness – ett gymcenter för alla

by Karl Edqvist

Med snart 400 000 medlemmar och nästan 300 klubbar i hela Sverige är Nordic Wellness en av de absolut största gymkedjorna i landet. Det som får dem att sticka ut från sina konkurrenter är just populariteten, men även att de erbjuder en bredd av möjligheter för de som gillar att träna.

Några exempel på tjänster erbjuds är gym, padel, utrustning, men också kunnig personal. Samtliga tjänster ges till ett rimligt pris, vilket gör att alla, oavsett storlek på sin plånbok, kan träna på Nordic Wellness gymcenter.

Nordic Wellness tjänster och Öppettider

Tiderna kan variera beroende på röda dagar, men även geografisk placering. Vanliga öppettider för medlemmar är måndag–söndag 05.00–23.00.

Nordic Wellness erbjuder också en mängd olika tjänster där det finns något som passar alla och dessa är:

 • Gym
 • Personlig träning
 • Tips & inspiration
 • Padel
 • Rehab
 • Medlemsförmåner
 • Magasin
 • Solarium
 • Kroppssammansättning
 • Utbildning gruppträning
 • Kidz club

Här finns Nordic Wellness gymcenter

Alingsås, Avesta

Bankeryd, Bjärred, Bollebygd, Borås, Burlöv, Båstad

Enköping, Eskilstuna

Falkenberg, Falköping

Gotland, Gävle, Göteborg (Mölndal, Frölunda, Backaplan, Almedal, Kviberg, Partille, Lindholmen)

Habo, Hallstahammar, Halmstad, Hedemora, Helsingborg (Ramlösa), Hultsfred, Hässleholm, Höganäs, Huskvarna

Jönköping

Kalmar, Karlskoga, Karlstad, Klippan, Kristianstad, Kumla, Kungsbacka, Kungälv, Kävlinge

Laholm, Landskrona, Linköping, Lomma, Luleå, Lund, Lysekil, Löddeköpinge

Malmö, Mullsjö, Munkedal, Mönsterås

Norrköping, Norrtälje, Nyköping, Nässjö

Sala, Sandviken, Skurup, Skövde, Staffanstorp, Stenungsund, Stockholm (Sköndal, Barkarby, Odenplan, Kungens Kurva, Huddinge, Haninge port 73), Strängnäs, Strömstad, Svedala, Sälen, Södertälje

Tanum, Tranås Trelleborg, Trollhättan

Uddevalla, Ulricehamn, Umeå, Uppsala

Varberg, Vellinge, Vänersborg, Västerås, Växjö, Vårgårda

Ystad

Åhus, Åstorp, Ängelholm

Öland, Örebro, Örnsköldsvik

Personlig träning för individuell utveckling

Nordic Wellness erbjuder sju olika former av personlig träning. Bland dessa finns möjligheten att hyra en personlig tränare, som du betalar per timma. Möjligheten att hyra en masterversion av den ordinära personliga tränaren finns också. Kunden får då tillgång till de mest kunniga inom individuell träning. Utöver en vanlig personlig tränare finns även möjligheten av träna med en tränare tillsammans med en annan medlem.

Personliga tränare finns tillgängliga på flera av Nordic Wellness gymcenter där Bohuslän, Göteborg, Halland, Växjö, Jönköping, Skåne och Stockholm är några exempel.

Övriga tjänster som de har är kostrådgivning där kunden får hjälp med sin kost för bättre välmående och prestation. Det finns även fystester som visar den aktuella kapaciteten och den fysiska statusen för kroppen. Andra mätningar som erbjuds är kroppssammansättningar i procent med hjälp av Tanita-våg eller Kaliper.

Rehab – behandling av kropp vid skada eller sjukdom

Med hjälp från legitimerade fysioterapeuter på Nordic Wellness kan du få:

 • Ryggbehandling
 • Akupunktur: Behandling med nålar för att stimulera ömma leder och muskler.
 • Behandling av belastningsskador
 • Lösning av smärtproblematik
 • Behandling av idrottsskador
 • Stresshantering
 • Kinesotejping: Tejpbehandling som förbättrar både blodcirkulation och lymfsystemet
 • Rörelseträning

Fysioterapeuterna på Nordic Wellness finns endast tillgängliga för kunder som besöker gymcenter i Göteborg och Bohuslän.

Medlemsförmåner på Nordic Wellness

Nordic Wellness erbjuder många förmåner för sina medlemmar. Några exempel på erbjudande är deras padel-event i Göteborg och rabatter från partners inom skönhet och resor. Medlemmar har även full tillgång till samtliga gym och padelbanor i hela Sverige. Nordic Wellness har sedan 2016 också gett ut magasin med nyheter, tips och inspiration för träning och kost.

Slutligen kan samtliga kunder att boka tid för massage hos en specialist.

Sola solarium på Nordic Wellness

På Nordic Wellness center finns solarium du kan boka genom SunApp. Genom enkel bokning och betalning i mobilen slipper kunden ta med sig kontanter eller solkort. SunApp-användare får även bonusar.

Tips & inspiration för ett bättre välmående

Nordic Wellness anser att träning inte endast är fysisk aktivitet utan att det också handlar om vad man stoppar i sig. De erbjuder därför tips och inspiration kring bland annat kost och matvanor. Ett exempel är ”Nyttiga och alkoholfria drinkar”. Utöver tips gällande kost publicerar de också fakta kring myter kopplat till träning. Ett exempel är artikeln ”Alkohol och träning – vad stämmer och vad är myt?”.

Padel – en enkel och social sport

Padelcenter finns på Nordic Wellness bland annat i Hässleholm, Karlskoga, Karlstad och Skövde. Padel är en av de absolut populäraste sporterna i Sverige vilket beror på att det är lätt att lära sig samt att det är en social sport som alla kan spela. Nordic Wellness erbjuder 16 padelcenter med tio kommande, vilket ger en total på 175 banor tillgängliga för medlemmar.

Samtliga padelbanor finns även i anslutning till gymmen. Det underlättar också för kunderna att kombinera padel och gymträning. Medlemmar på Nordic Wellness får även 20 % rabatt på samtliga speltider.

Utbildning (gruppträning) för att bli instruktör

Genom utbildningsprogrammet ges de verktyg som behövs för att bli instruktör för gruppträning på Nordic Wellness eller för personlig utveckling. Nordic Wellness har följande utbildningar tillgängliga:

 • Cykel: Cykelträning i cykelsal. Utövas med egen eller färdig musik / program och kräver en viss vana vid träning med cykelklasser.
 • Bootystep: Styrke- och konditionsträning som fokuserar på rumpa och lår med hjälp av en step-up bräda och musik. Taktkänsla och viss erfarenhet krävs för att gå denna utbildning.
 • Mama Move: Träning för mag- och bäckenbottenmusklerna. Den förbereder kroppen för vanlig träning och består av uppvärmning, aktiveringsövningar, kondition/ben-träning, överkroppsstyrka, balansövningar, rörlighetsträning.
 • Fight: Kampsportsträning som kräver tidigare erfarenhet. Med hjälp av handskar och mitsar tränas kondition, muskler, smidighet och styrka i form av sparkar och slag.
 • Crosschallenge / Cage: Cirkelpass med Styrke-, intensitets- och uthållighetsträning. Den utbildade får med sig material och verktyg för lyckad karriär efter utbildning.
 • Yoga: Kräver en viss erfarenhet för att utöva. Här skapas egna klasser och koreografi. Utbildningen introducerar Power yoga, Hatha yoga, Yin yoga, Vinyasa flow, Ashtanga yoga och Restorative yoga.

Ytterligare kurser du kan ta

Det finns sju utbildningar till du kan gå, om det inte är någon av de ovanstående som passar. Alternativt kanske du redan är klar med exempelvis Cage-utbildningen och vill fortsätta med någon av Cardio-utbildningarna.

 • Cardio Step / Cardio Move: Stegträning med rörelse på och av en plattform med hjälp av stegkombinationer. Det finns två typer av utbildningar inom denna kategori och de är Cardio Step (med step-up bräda) och Cardio Move (utan step-up bräda).
 • Bootymove: Gymträning med fokus på rumpa och lår. I träningen blir loopband använda med den egna kroppsvikten i 30 pass om 30 minuter. Bootymove kräver viss taktkänsla samt tidigare erfarenhet av programmet som blir använt.
 • Cardio Walking: Träning som utförs på crosstrainer / walking-maskin i gruppträningssal. Den här metoden kräver aktivt tränande i cykelklasser.
 • Puls: Kort utbildning på fyra timmar som ger kunskap kring hur träningen blir mer effektiv med hjälp av pulsträning. Passar för den som har en grundutbildning i cykel- och Cardio Walking.
 • Rörlighetsträning: Träning för hela kroppen som ökar rörlighet i muskler och leder. Utbildningen kräver att den utbildade redan arbetar som instruktör samt en viss vana vid coachning och att leda.
 • In-trinity: Balansträning för den som vill finna ökad rörlighet, styrka och gillar yoga. Träningen sker på en lutande bräda.
 • Hiit: Intensiv träningsform som ökar kondition, muskeltillväxt och fettförbränning. Under korta intervaller maximeras ansträngningen. Viss erfarenhet krävs.

Kidz club – klubben för föräldrar som vill gymma

Nordic Wellness erbjuder en plats för de kunder som har barn, men samtidigt vill ha möjligheten att kunna träna på gymmet. Kidz club finns till för de barn som är mellan 1,5 och 10 år där de blir väl omhändertagna av barnvakter.

På Kidz club kan barnen bland annat titta på film, spela spel, måla och leka med andra barn medan föräldern tränar. Möjlighet finns även för de som vill ha med sitt barn på gymmet att ta med dem i barnvagnen fram till klockan 14.00 varje dag. Kidz club finns bland annat på Nordic Wellness gymcenter i Göteborg, Stockholm, Bohuslän, Halland, Skåne och Uppland / Norrland.

You may also like