Hur mycket kostar det att föda barn i usa

by Karl Edqvist

Hur mycket kostar det att föda barn i USA?

Jo, det kanske kan överraska dig, men kostnader är allt annat än små! Du undrar säkert ”varför i hela friden ska det kosta så mycket att föda barn?” Men låt mig berätta det för dig.

För det första är sjukvårdssystemet i USA helt annorlunda än i Sverige. Vi kanske tar det för givet att födelse är gratis här hemma, men i USA kan det vara en stor kostnad för många familjer. Du kanske tänker, ”så dyrt kan det väl inte vara?”

Typ av förlossning Genomsnittlig kostnad utan försäkring Genomsnittlig kostnad med försäkring
Naturlig förlossning $9,000 – $14,000 $3,000 – $5,000
Kejsarsnitt $15,000 – $30,000 $5,000 – $7,500
Övriga kostnader (Pre- och postnatalvård, barnvård etc.) $5,000 – $10,000 $2,000 – $4,000

Ser du nu? Kostnaden att föda barn i USA varierar kraftigt beroende av om du har försäkring eller inte! Och det här är bara början. Priser kan öka dramatiskt om det finns komplikationer eller om barnet behöver intensivvård.

Så, hur hanterar amerikaner dessa kostnader?

Bra fråga! Många amerikaner har sjukvårdsförsäkringar som hjälper till att betala för en del av kostnaderna, men det är fortfarande ganska ett åtagande. Andra kanske måste betala av kostnaderna över tid.

Är dessa kostnader orättvisa? Tja, det beror på hur man ser på det. Några skulle säga ja, andra nej. Men oavsett vad är det viktigt att komma ihåg att den höga kostnaden för att föda barn i USA är bara en del av verkligheten för många familjer där.

You may also like