Hur går man vidare efter att ha blivit dumpad

by Karl Edqvist

Hur man går vidare efter att ha blivit dumpad

Att bli dumpad kan kännas som att världen rasar samman. Du kanske undrar hur du någonsin kommer att kunna gå vidare. Misströsta inte! Trots smärtan finns det konkreta steg du kan ta för att bearbeta uppbrottet och börja läka.

1. Acceptera situationen

Första steget är att tillåta dig själv att känna. Det är helt normalt att känna sorg, ilska, förlust och förvirring. Ignorera inte dessa känslor men förneka dem inte heller. De är en del av läkningsprocessen.

2. Omringa dig själv med support

Vänner och familj kan vara en livlina. Lita på dem, prata med dem om dina känslor och glöm inte att tillåta dem att trösta dig.

3. Ta hand om dig själv

Fysisk träning, hälsosam mat och tillräcklig sömn kan gå långt för att hjälpa dig att känna dig bättre. Glöm inte att njuta av saker du älskar, vare sig det är att läsa en bra bok, ta en lång promenad eller tillbringa tid i naturen.

Steget att övervinna ett uppbrott Beskrivning Hur det hjälper
Acceptera känslorna Låt dig själv känna, gråta, skratta eller vad du än behöver göra. Känslor behöver erkännas och bearbetas för att du ska kunna läka.
Sök support Prata med familj och vänner, överväg att prata med en terapeut eller rådgivare. Att dela din smärta kan lätta på bördan och ge dig en annan perspektiv.
Självomsorg Träna, ät bra och sov. Gör saker du älskar. Ta hand om din fysiska hälsa kan förbättra din psykiska hälsa.

4. Inse att det kommer att ta tid

Slutligen, kom ihåg att läkning tar tid. Det finns ingen magisk lösning för hjärtesorg, men med tiden kommer såren att läkna och du kommer att känna dig hel igen. Så gör ett favorit mot dig själv, och ge dig själv den tid du behöver.

You may also like