Frågan på många läppar – hur gammal är Eva Rydberg?

by Karl Edqvist
Hur gammal är eva rydberg

År 1943 härjade andra världskriget och många människor levde under hemska förhållande. Trots att Sverige höll sig utanför kriget så fick även det svenska folket ta del av matransonering och bli ett betydligt fattigare samhälle. Mitt i denna jobbiga tid föddes Eva Rydberg.

Eva såg dagens ljus den 20:e juni 1943. Hon föddes i Malmö, närmare bestämt Västra Skrävlinge församling och växte upp i en arbetarfamilj. Under åren har Eva Rydberg synts i många olika sammanhang. Hennes karriär tog fart som dansare och revyartist för att sedan ta en avstickare i cirkusens värld, via krogshower, film och nu på senare år som teaterdirektör på Fredriksdals friluftsteater. Många har säkert ställt sig frågan “hur gammal är Eva Rydberg egentligen?” när de sett henne förställa sig i otaliga roller på Fredriksdalsscenen. 

Under pandemin blev Eva Rydberg sjuk

Året 2021 var ett händelserikt år för Eva Rydberg som mitt under rasande pandemi lyckades göra succé i Melodifestivalen. Tillsammans med Ewa Roos fick Rydberg hela Sverige att nynna med i “Rena rama ding dong”, en sång som gick hem hos ung såväl som hos som gammal. Denna tittarfavorit var en seger på fler än ett sätt. Året innan var Eva Rydberg nämligen sjuk i corona och riktigt illa däran. I den stunden var ett scenframträdande inte att tänka på men efter lång konvalescens kunde Eva Rydberg möta sin publik igen. 

Så, hur gammal är Eva Rydberg, då?

Eva Rydberg har flaggat för att hon närmar sig en ålder då hon tänker trappa ner på tempot och ta det lite lugnare. Eva Rydbergs dotter och son har ansökt om att ta över Fredriksdalsteatern och att fortsätta driva den. Att Eva Rydberg funderar på refrängen är inget konstigt. Vid en ålder av 79 år vill många, likt henne, ha en lite mer stillsam vardag fylld av livets många glädjeämnen. 

You may also like