Presenter till 1-åring: Det här kan du göra själv

by Karl Edqvist

Det är stort att fira ditt barns första födelsedag. Framförallt blir det något du efteråt du kan berätta om för ditt barn. Genom att noggrant planera och inhandla dekoration till 1 årskalas för ditt barn, har du definitivt förutsättningar till att göra en minnesvärd och rolig fest. Bjud in alla de närmsta släktingarna och vännerna och fira ditt barn. Trots att den lilla inte kommer minnas kalaset, kan du bevara alla ögonblick genom foton du sparar till ditt barn. För att planera inför kalaset och vilka minnesvärda presenter du kan ge till ditt barn.

Satsa på ett härligt tema på kalaset

Om du behöver lite tips på vad du kan behöva, kan du ta en titt på listan här nedan. Eftersom barnet själv inte kommer minnas detta, finns det sätt för dig att istället göra små saker som ditt barn kan få se när han eller hon har blivit större. Att ta många bilder, och kanske göra snygga collage, eller bara spara bilderna i din telefon, kan vara en fin gåva att få ta del av efteråt. Dessutom kommer alla deltagarna kunna berätta om 1 års kalaset ett antal år senare.

  • Ballonger. En klassiker, självklart ska du ha ballonger till festen. Köp några i ett tema du vill satsa på. Det finns mängder med olika färger, mönster och motiv som kan passa perfekt. Eller varför inte ballonger som är formade som siffran ett?
  • Girlanger. Det lilla födelsedagsbarnet kommer troligen tycka dessa färgglada snören är väldigt roliga att leka med, och kalasbordet blir så mycket snyggare och inbjudande med girlanger ihop med ballongerna. Dessutom kan du försöka att matcha dessa ihop med ballongerna och övrig dekoration för att hålla dig till ett genomgående tema.
  • Baka, eller köp en tårta. Antingen kan du baka en tårta själv, eller för att underlätta för dig själv och spara tid, kan du göra en beställning från exempelvis ett konditori. Därmed kan du få din tårta enligt önskemål, och oavsett vad du väljer blir det säkert en succé bland dina gäster.

Presenter till ditt barn

Det kan vara svårt att komma på vad du ska ge till ditt barn. Något som kan vara en väldigt fin gåva, är att ge smycken till barn. Detta kan bevaras, och användas. Det blir en vacker symbol för din kärlek och dessutom kan du, om det inte är ditt eget barn som ska ha smycket – köpa och ge bort det. Sedan finns det flera andra symboliska gåvor som kommer betyda mycket för barnet. Gåvor med namnet på, brukar uppskattas. Detta funkar ju lika väl som dopgåva eller födelsedagspresent. Vad är personligare än barnets namn?

När du har idétorka, är ju just smycken en väldigt bra plan. Kanske med barnets stjärntecken, begynnelsebokstav eller förslagsvis en speciell symbol som kanske betyder något extra speciellt inom familjen. Extra speciellt är ju givetvis om du själv lägger ner tid på att göra smycket på egen hand. Detta är helt perfekt om du är kreativ och har ett intresse för pyssel.

En present som barnet kommer kunna uppskatta när han eller hon blivit större, är en betydligt bättre gåva än något som bara kommer att användas under en kort tid. Satsa på något personligt. Tänk efter noga i hur du kan göra, oavsett om det är ditt eget barn eller någon annans.

Om du behöver inspiration kan du enkelt leta dig fram genom att spana in exempelvis Pinterest. Antingen provar du dig på att göra något klassiskt. Eller mer unikt som representerar något som är betydelsefullt för just detta barnet. Använd din fantasi. Om inte tanken kring just smycken känns tilltalande för dig, finns det givetvis mängder med andra personliga presenter du kan satsa på att göra.

You may also like