Lyrics det blir inget bröllop på lördag stikkan anderson

by Karl Edqvist

Vem var Stikkan Anderson och vad handlar ”Det blir inget bröllop på lördag” om?

För att svara på denna fråga måste vi dyka ner i svensk pophistoria. Stikkan Anderson, officiellt Stig Erik Leopold, var inte bara en av de största musikaliska ikonerna i Sverige, utan också en känd låtskrivare med massor av olika hits under sitt bälte.

Ett av hans mest minnesvärda bidrag till svensk musikhistoria är låten ”Det blir inget bröllop på lördag”, skriven för svenska duo, Fabian & Ted. Låten, vilken har en melankolisk och dramatisk ton, var ursprungligen släppt 1971 och blev snabbt en publikfavorit.

Sång Författare Årtal
Det blir inget bröllop på lördag Stikkan Anderson 1971
Waterloo Stikkan Anderson 1974
Dancing Queen Stikkan Anderson 1976
Ring Ring Stikkan Anderson 1973

Hur blev Stikkan Anderson inspirerad till låten?

Tja, det exakta svaret på det kan endast Stikkan själv förklara. Men en sak som alla låtskrivare kan intyga om är att de främsta inspirationskällorna ofta är personliga erfarenheter och observationer av livet omkring dem. Kanske var det ett verkligt avbrutet bröllop, eller kanske var det en djup känslomässig upplevelse som inspirerade honom att skriva detta hjärtskärande stycke.

Har ”Det blir inget bröllop på lördag” någon större betydelse i Stikkan Andersons karriär?

Ja, definitivt! Men det är inte bara viktigt för Stikkans karriär. ”Det blir inget bröllop på lördag” är ett perfekt exempel på hans förmåga att skriva låtar som tilltalar en massa människor ganska omgående. Dessutom visade det att han kunde skriva något mer än bara pophits, och cementerade hans plats som en av de mest inflytelserika personerna i svensk musikhistoria.

You may also like