La Neta Stockholm – mat från Mexico

by Karl Edqvist

Mat från Mexico associeras inte längre bara med bruna bönor och ris. På La Neta Stockholm är det annat som gäller när du besöker dem. Njut av mat från Mexiko när den är tillagad och smaksatt efter alla konstens regler. En klassisk mexikansk och kulinarisk upplevelse! 

Snabbfakta om La Neta

La Neta Betyder sanning eller “ the real deal” 
MatMexikanskt
TillverkningSåser och bröd är hemlagat
Uppstart2009 i Stockholm
InriktningMat för alla i demokratisk anda

Njut av mat på La Neta Stockholm

La net på Google är flera begrepp som inte har det allra minsta med mat att göra. Men det har verkligen La Neta! Läs här:

La Neta serverar mexikansk mat över snart hela Stockholm och har en fingertoppskänsla för hur maten ska smaka så att snålvattnet rinner till. En taco eller en burrito spelar ingen roll. Det är blotta tanken på mexikansk mat från La Neta som får det att vattnas i munnen. 

Här har man tagit fasta på hur maten smakar i Mexiko, och det är meningen att det ska smaka likadant även om du sitter på ett av La Netas matställen i Stockholm. Eller på en taquería som man säger i Mexico. Ett ställe där du snabbt och lätt kan få mat som inte lämnar någon oberörd. 

En taquería är en demokratisk plats för alla. Inget märkvärdigt, mer än maten. Alla ska trivas och kunna sitta sida vid sida. Här är  ingen mer än någon annan. Inredningen är klassisk mexikansk taquería. Oömma stolar och enkla bord. Ofta långbord. 

La Neta – mat med egen stil

Det är de goda och lite starka kryddorna som sätter fart på hungerkänslorna. Tillsammans med de krispiga tacoskalen eller ett mjukt majsbröd och några goda såser blir en måltid från La Neta alltid rätt. 

Man lägger först i lite protein på ett platt majsbröd, vilket ibland bakas på vete, och gör det till ett knyte. Det kan till exempel vara köttfärs, bönor, kyckling, ost eller annat valfritt protein och sedan lägger man olika toppings uppepå. Det kan bland annat vara lök, tomater, sallad, majs och olika såser. 

Såserna varierar i styrka och innehåller en mängd olika örter och kryddor, basen är i regel tomat. Den populära guacamolen består mestadels av avocado, citron eller lime och så vitlök – icke att förglömma. Mer än mumsigt för gommen och smaklökarna.  

La Neta lunch

När du behöver en god och näringsrik lunch är det inte långt till någon av La Netas matställen.  

La Neta finns i Stockholm på de mest intressanta ställena i stadens olika delar. 

Du kan hitta dem i olika lokaler till exempel på Söder, Södermalm är ju en självskriven plats,  inne i city och ute i Täby. Ett bra läge att strosa ner för att ta sig en taco är på Barnhusgatan som ligger på Norrmalm.

Eller vad sägs om att slå dig ner på La Neta Drottninggatan mitt i Stockholms centrum? Här hittar du mexikanska delikatesser och kan njuta av att befinna dig mitt i de centrala delarna av staden. Du har nära till allt, både vad gäller affärer och spännande event på kvällarna. Ett riktigt bra läge!

En klasssik La Neta-meny

Några smakfulla exempel från en klassisk La Neta-meny:

 • Långkokt högrev
 • Långkokt fläskkött
 • Stekt nötkött med guacamole
 • Marinerad svamp med ananas
 • Marinerat fläsk- och nötkött med guacamole
 • Strimlad kycklingfilé med lök, paprika och bacon
 • Morötter, zucchini, lök och paprika
 • Potatis, chilli och lök
 • Ost och chorizo

Tillbehören är enkla och tydliga: 

 • Guacamole med majschips
 • Bönor med majschips
 • Majschips

All såser och bröd är hemlagade på La Neta enligt mexikansk tradition.  

La Neta – mat och historia

En quesadilla, som betyder liten smörgås, eller de populära tacos är ett vinnande mexikanskt koncept när det gäller mat. Från början var det mer eller mindre bara bönor och ris men den mexikanska maten i Sverige har utvecklats till att innehålla fler ingredienser. 

La Neta Stockholm tar dig till Mexico 

När du vill äta på en genuint mexikansk restaurang är det till La Neta dina steg tar dig. Här är det dofterna från kryddorna som tar dina sinnen till Mexiko och sätter fart på hungerkänslorna. 

Du behöver bara sluta dina ögon och göra en inre resa till de soldränkta stränderna, eller se en gammal stad från inkatiden framträda på näthinnan. Allt medan du sitter på en liten enkel och chosefri matbar i någon del av Stockholm och njuter av genuin inhemsk mexikansk mat.

You may also like