Mor Annas smörgåsgurka är en traditionell svensk klassiker som förgyller varje smörgås. Här är receptet för hur du gör den bästa inläggningen hemma.
Ingredienser
- 1 kg gurka
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl vatten
- 3 dl socker
- 1 msk salt
- 1 tsk senapsfrön
- 1 tsk vitpepparkorn
- Dillkronor
Instruktioner
- Skiva gurkorna tunt.
- Blanda ättika, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp tills sockret har löst sig.
- Lägg gurkskivorna i en stor burk och tillsätt senapsfrön, vitpepparkorn och dillkronor.
- Häll den varma lagen över gurkorna och sätt på lock.
- Låt burken stå kallt i minst 24 timmar innan servering.
Nu har du gjort Mor Annas smörgåsgurka, perfekt att servera på en klassisk svensk smörgås eller som tillbehör till olika rätter. Smaklig måltid!