Mor Annas smörgåsgurka recept – Så gör du den bästa inläggningen

by Karl Edqvist

Mor Annas smörgåsgurka är en traditionell svensk klassiker som förgyller varje smörgås. Här är receptet för hur du gör den bästa inläggningen hemma.

Ingredienser

  • 1 kg gurka
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • Dillkronor

Instruktioner

  1. Skiva gurkorna tunt.
  2. Blanda ättika, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp tills sockret har löst sig.
  3. Lägg gurkskivorna i en stor burk och tillsätt senapsfrön, vitpepparkorn och dillkronor.
  4. Häll den varma lagen över gurkorna och sätt på lock.
  5. Låt burken stå kallt i minst 24 timmar innan servering.

Nu har du gjort Mor Annas smörgåsgurka, perfekt att servera på en klassisk svensk smörgås eller som tillbehör till olika rätter. Smaklig måltid!

You may also like