Lyrics put the blame on mame [reprise] rita hayworth

by Karl Edqvist

Vem skyller vi på? ”Put the Blame on Mame” Med Rita Hayworth

Ja kompisar, du läste rätt, vi pratar om den oförglömliga scenen med ”Put the Blame on Mame” från filmen ’Gilda’ av Rita Hayworth. Vem kan glömma när Rita ger ett stämningsfullt framförande av denna sång, även om det faktiskt inte var hennes röst vi hör? Självklart älskar vi Rita Hayworth ändå. För att hjälpa oss att komma ihåg hennes fantastiska karriär, här är en kreativ tabell som visar några höjdpunkter.

Film

Roll

År

Gilda Gilda Mundson Farrell 1946
The Lady from Shanghai Elsa Bannister 1947
Separate Tables Ann Shankland 1958
Palerider Phoebe 1974

”Put the Blame on Mame” Lyrics Detaljerar

Om vi granskar textens betydelse, hur kan vi då inte tänka på hur dessa melodiska ord förklarar att allt ont i världen kan kopplas till en kvinna, Mame. Men hur relevant är detta idag, eller är det bara en underhållande sång från en oskyldig tid? Ha, du trodde nog att jag skulle ge ett svar på det. Men här kommer vi till det stora mysteriet med sångtexter – de är öppna för tolkning! Så vad tror du? Kanske vill du även fundera på varför Rita Hayworth, en begåvad sångare, inte sjöng sin egen sång i filmen ’Gilda’. Det är visst inte enkelt att ge all den här informationen utan att det blir för virrigt! Men jag hoppas att du nu har lite mer insikt i sången ”Put the blame on Mame” och Rita Hayworths stora karriär.

Vilken fascinerande värld vi lever i, eller hur?

P.S Ja, jag använder retoriska frågor. Kan du inte stå ut med dem? Nej, tog jag för långt där? Äh, du får skylla på Mame!

You may also like